Ik wil gewoon mijn moeder terug

Toen Marthe de eerste nacht in haar nieuwe huis sliep, kwam het besef: mijn moeder weet niet meer waar ik woon. Al een halfjaar hadden ze elkaar niet gesproken. Wat begon met een woordenwisseling over fakenews liep op tot een splijtend conflict over autonomie, geo-engineering en corrupte politici. Wat als je allebei in een andere werkelijkheid gelooft? Kan je elkaar dan nog vinden?

 

Wereldwijd worden talloze families en vriendengroepen verscheurd door polarisatie. Opgeklopt door de media en algoritmes vertrouwen mensen die van elkaar hielden elkaar opeens niet meer. In dit boek vertelt Marthe openhartig over hoe de politiek haar familie binnensloop. Hoe de gesprekken opeens over chemtrails en vaccinaties gingen, hoe gezelligheid werd ingeruild voor vervreemding en bovenal hoe ze een van de belangrijkste personen in haar leven kwijtraakte: haar moeder. Met een onbevangen blik onderzoekt ze hoe het zover heeft kunnen komen.

In de media

Hier vind je een overzicht van Marthe Maakt in de media.


Boek: Wat een baas

De belangrijke gebeurtenissen in ons leven markeren we doorgaans met een feestje of plechtigheid: een diploma-uitreiking, een bruiloft of een babyshower. Maar begin je een eigen bedrijf, dan zul je zelf de slingers moeten ophangen, en is het maar de vraag of er iemand op je feestje komt. De meeste mensen horen na het aankondigen van hun aanstaande ondernemerschap vooral: ‘Zou je dat wel doen?’ in plaats van ‘Wat gaaf dat je dat doet!’ Hoe je een baas wordt? Dat moet je zelf uitzoeken...

Dit boek is de eerste bijsluiter die je wél wilt lezen. Het denkt met je mee vanaf het moment dat je jouw KvK-nummer in handen hebt en geeft je een realistisch beeld van de dingen die je kunt verwachten als je eigen baas wordt. Ook delen succesvolle bazen zoals Zarayda Groenhart, Wim Anker, Cynthia Schultz, Sanne van Paassen, Arjan Vergeer en nog vele anderen hun eerlijke verhalen, successen en fuck-ups.

Wat een baas helpt je te doen wat je écht leuk vindt en je waarde te bepalen. Het helpt je voor jezelf te zorgen, jezelf aan te sturen, groots te dromen, op je bek te gaan en weer op te staan, je klanten op te voeden, om te gaan met altijd aanstaan, effectief af te kijken, successen te vieren en vooral: jouw eigen beste baas te worden.

Bekijk dit boek via:

www.managementboek.nl/boek/9789047015802/wat-een-baas-marthe-walter#

Boek: Het DNA van ontwikkeling

Hoe leid je een organisatieontwikkeling in goede banen? Wat kun je doen om jouw teamleden te blijven betrekken? Is het mogelijk om een vastgelopen ontwikkeling weer op gang te brengen?

Het DNA van ontwikkeling is dé reisgids voor organisatieontwikkeling. Aan de hand van een 12 stappenmodel doorloop je alle fases die je tegenkomt als jouw organisatie in beweging is. Met de juiste hulpbronnen, voorbeeldcasussen en praktijkervaring leer je alles wat je nodig hebt om van verandering naar ontwikkeling te gaan.

In opdracht van Marc Oonk, directeur, spreker en inspirator scrheef ik het DNA van ontwikkeling, een praktische reisgids, waarmee je elke organisatieontwikkeling aankunt. Ben jij klaar om op reis te gaan?

Bekijk dit boek via:

www.managementboek.nl/boek/9789090328140/dna-van-ontwikkeling-marc-oonk#

Video: 7DTV

In deze video interviewt Ronnie Overgoor mij over mijn boek 'wat een baas'. We gaan in gesprek over multi-preneurschap, waarom ik dit boek schreef, de afwegingen die je moet maken als je overweegt om te ondernemen, hoe je je (uur)tarief bepaalt, hoe je je klanten kiest, waarom zelfzorg voor zelfstandig ondernemers zo belangrijk is, het belang en het hoe van zichtbaarheid, hoe je als ondernemer de balans vindt tussen het managen van het heden en het designen van de toekomst.

Deze video is onderdeel van de serie 'bookstories' en samenwerking met uitgeverij Business Contact.

Bekijk hier het hele interview.

Podcast: LIBBIES

Deborah van Lib the Mag interviewde mij over het schrijven van 'wat een baas'. Luister in deze aflevering van LIBBIES de podcast naar ons gesprek over ondernemerschap, het schrijven van een boek, business babyshowers en confetti, fuck up verhalen (Deborah deelt er eentje die haar €10.000 kostte), het verschil tussen een growth en een fixed mindset, imposter syndrome, en omgaan met de goedbedoelde adviezen van je omgeving.

Luister via deze link.

Podcast: Groeivoer

Is het nou wel zo slim om te gaan ondernemen? Een eigen bedrijf hebben kan namelijk best lastig zijn, en zeker in de beginfase. Gerhard te Velde interviewde mij over mijn boek 'wat een baas' en over mijn eigen ervaringen met zelfstandig ondernemerschap. We gaan in gesprek over hoe jij een goede baas voor jezelf kan zijn, groots dromen en hoe om te gaan met 24/7 aanstaan.

Deze aflevering terugluisteren doe je hier.

Podcast: Advertising Heroes

Jacarrino Dost interviewde mij in zijn boekbespreking podcast over mijn boek 'wat een baas'. Het boek 'Wat een Baas' is in de woorden van Jacarrino eigenlijk een eerlijk 'Doe het zelfboek' bij zelfstandig ondernemen'. Sterker nog, ondernemen is echt niet voor iedereen geschikt. In deze aflevering hoor je hoe je heel slim kunt onderhandelen met jouw klant over jouw tarief, hoe je de klanten kiest die bij jou passen en hoe je iedere dag met een smile kan blijven ondernemen. Wil je ondernemen of ben je een ondernemer, dan ga je heel blij worden van deze Podcast!

Luister de aflevering via deze link.

Podcast: De carrièreswitch podcast

Rina Vrutaal interviewde mij over mijn carriereswitch. Luister in deze aflevering naar ons gesprek over: verlanglijstjes, onzekerheden, workwives, de wet van Sinterklaas, en de baan op het witte paard.

''Ik adviseer mensen altijd om op tijd om hulp te vragen. Energie is je meest kostbare bezit. Het kan veel energie kosten om ergens niet uit te komen. Om hulp vragen en het ook nog eens ontvangen scheelt vaak een hele hoop tijd!''

Luister terug via deze link.

Podcast: Werkgeluid

Marjolijn Ferringa interviewde mij over mijn loopbaan. We gaan in gesprek over hoe ik van een opleiding in Human Resource Management naar een carriere als schrijver ben gegaan, ondernemerschap en het schrijven van eerlijke boeken.

Luister deze aflevering via deze link.

Artikel: ESTHÉ

Lizet van Triet interviewde mij over ondernemerschap en over mijn boek voor een artikel in tijdschrift ESTHÉ

''Creëer een netwerk van mensen die jou aanmoedigen.''

Klik hier voor het hele magazine.


Interview: Managementboek

Peter Spijker interviewde mij over zelfstandig ondernemerschap. In dit interview lees je wat ik leerde van mijn boek en hoe belangrijk het is om als ondernemer goed voor jezelf te zorgen.

''Een groeiend aantal werkenden kiest voor een bestaan als zelfstandig ondernemer. Marthe Walter, ondernemer sinds 2017, vermoedt dat het merendeel – net als zij toen ze net begon – geen idee heeft wat zelfstandig ondernemen inhoudt. Toch zijn de risico’s dat het misgaat aanzienlijk, zeker voor ondernemers die een eenmanszaak starten. Ze besloot daarom een bijsluiter voor ondernemerschap te schrijven. ''

Lees het interview via deze link.

Artikel: Het DNA van zelfontwikkeling

Maikel Stams interviewde mij voor Fontys Hogeschool over het schrijven van mijn eerste boek 'het DNA van ontwikkeling'.

''Ik heb het afgelopen jaar ervaren hoe bijzonder het is om helemaal gezien te worden in jouw talent, en hoe rijk het voelt als je alle ruimte krijgt om er uiting aan te geven. Ik durf meer dan ik ooit had durven dromen en ben ontzettend dankbaar en trots op deze samenwerking en op het eindresultaat: een prachtig boek.''

Nieuwsbrief: Boekenbazen

In Albert Wieringa's nieuwsbrief deel ik drie boekentips die mijn ondernemerschap hebben beïnvloed.

''Lezen is een geweldig instrument om je horizon te verbreden. Daarnaast geloof ik dat inspiratie de beste motivatie is. Een boek kan je inspireren om anders over dingen te denken, zelfs als je het gruwelijk oneens bent met de inhoud van een boek.
Een boek brengt je, als het op het juiste moment komt, in beweging en dat vind ik fantastisch!''

Klik op de afbeelding om de nieuwsbrief te lezen.

https://www.getrevue.co/profile/boekbazen

Artikel: Lib the mag

Deborah van Lib the Mag interviewde mij over het schrijven van 'wat een baas'. Ze maakte niet enkel een podcast van het interview, maar schreef ook een artikel.

''In mijn boek staat een sommetje: drama + tijd =humor. Hoe vervelend je fuck up ook is, er komt vroeg of laat een moment waar je om je failure kunt lachen.''